sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Yöjunalla Moskovaan! Moskovaan!


Kolme päivää Pietarissa ja matkamme jatkui Moskovaan! Moskovaan!

Junamme lähti klo 1.40 Moskovan asemalta. Ihan turhaan olimme miettineet, saammeko jotain evästä mukaan, asema on auki koko yön. Sieltä löytyi sekä pikaruokapaikkoja että 24/7 auki oleva ruokakauppa (jossa kävi vain käteinen).

Netistä tulostetut lippumme piti käydä vaihtamassa oikeisiin lippuihin, lippukassan/automaatin löytäminen kesti hetken. Tyttäret seikkailivat lippujonossa, minä odotin tavaroiden kanssa. Ja ihmettelin kun junamme ei ollutkaan menossa Moskovaan. Ainakaan aseman taulujen mukaan.

Tytär alkoi miettiä, olemmeko lainkaan oikealla asemalla. Matkalippu kädessä yritin kysyä asiaa asemavirkailijalta. Hermostuksissani unohdin taas kaiken venäjänkielen taitoni ja yritin vain ymmärtää mitä hän ystävällisesti ja perusteellisesti minulle selitti. Sen verran sain vihdoin kysyttyä, että lähteehän junamme juuri tältä asemalta. Da.

Hyvä. Junan pääteasema vaan ei ollut Moskova, se jatkoi vielä siitä eteenpäin.



Kuulutukset alkoivat jo puoli tuntia ennen junan lähtöä. Ne ymmärsin (siinä tyttäriä odotelllessa): juna 467 lähtee 30 minuutin päästä raiteelta seitsemän. Neitokaiset saapuivat ruokaostoksiltaan varttia ennen junan lähtöä, ja sitten olikin jo melkein kiire. Laiturille seitsemän.

Junan vaunut alkoivat numerosta 14, meidän vaunumme oli nro 5. Hetken jo mietin, että kävellenkö tässä mennään Moskovaan ;)

Junanvaunun edessä seisoi kaksi virallisen näköistä virkailijaa, joille piti näyttää sekä lippu että passi. Molemmat dokumentit katsottiin tarkkaan ja hartaasti, tiukka nyökkäys ja paikan numero  ilmoitettiin venäjäksi. 

Saimme siis luvan astua junaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mama ja tyttäret ilahtuvat kommenteistasi.